Tentokrát něco ke kafíčku na sobotní odpoledne. S chutí si zamlsejte, protože tahle b a n á n o v á b á b o v k a je z žitné mouky a slazená rýžovým sirupem. Takže naprosto bez obav, v souladu se zdravou výživou a štíhlou linií. Rýžový sirup koupíte ve zdravé výživě a chuťový rozdíl od běžného cukru nepoznáte. Můžete ho samozřejmě nahradit třtinovým cukrem, ale je to pořád cukr.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 větší banány,
2 vejce,
100g rýžového sirupu nebo 80g třtinového cukru,
prášek do pečiva,
150ml mléka,
250g žitné mouky,
40ml sezamového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY
Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčka a rýžový sirup popř. cukr a rozšleháme. Přidáme
mléko, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme do formy
vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme cca 30 - 40 minut (podle toho jakou máte troubu) na 190 stupňů. Špejlí vyzkoušíme, jestli těsto nelepí. Necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme se do toho pustit.
Přeji příjemné sobotní odpoledne a dobrou chuť!
Barunko, před chvílí jsem dopekla "ořechovou", ale ta tvoje "banánová" vypadá taky nádherně, už si píšu recept ..... krásnou sobotu .....Marki
OdpovědětVymazatMarki, tak dobrou chuť a pohodovou sobotu.
VymazatA bábovku mám stejně ze všech buchet nejradši:-)! Jsem asi strašně na sladké, což mi kazí mé zdravé stravování.
OdpovědětVymazatUžijte si víkend a dobrou chuť
Šárko, tak tahle bábovka Ti to určitě nezkazí :-) Krásný víkend!
VymazatVýborná.Píšu si do "mojí-tvojí" kuchařky!Děkuji.Pečeš v normální formě nebo silikonu? Jana
OdpovědětVymazatPeču v normální, v silikon nemám důvěru.
VymazatDíky,taky používám normální formu.Ve svém sešitu receptů už mám napsáno hodně tvých receptů a poznámek k vaření,které používám.Jsi výborná kuchařka.Pěkná fotka,ta hnědá barva bábovky s bílou je taky úžasná.Jana
VymazatŽitná mouka je tmavší. Snažím se zdravě, protože jsem přesvědčena, že kvalitní, zdravá a dobrá strava významně ovlivňuje zdraví člověka. A hlavně kvůli dětem. Díky!
VymazatVčera jsem upekla "obyčejnou", příště zkusím tu tvoji. Ráda peču z tmavých a celozrný mouk, ale "buchtových" receptů moc neznám. Hezkou neděli!
OdpovědětVymazatJá moc často nepeču, většinou nás zásobují babičky, ale tahle je u nás oblíbená.
VymazatBáro, děkuji za recept, určitě vyzkouším. Včera jsem dělala taky bábovku, ale vídeňskou. Měj krásný den. Monika
OdpovědětVymazatMoni, není za co. Děkuji za návštěvu a pěkný večer.
Vymazattato bábovka je opravdu výborná :-)
OdpovědětVymazat(mám recept z profilu na MMB a už jsme pekli mnohokrát, díky za recept) mňamka :-)bára
Není za co. Jsem ráda, že se recept ujal.
Vymazat