Kde jinde než u babičky! Tak už mám mužstvo zase doma a abych neporušila tradici každodenního příspěvku na blog (od přístího týdne se to zase změní), vkládám jeden pohodový grilovací příspěvek. Ani jsem neměla v plánu se opalovat, protože to nemám příliš v lásce, ale jak jinak si užívat prázdniny, když už to sluníčko tak krásně svítí. Tak jsem si lebedila v lehátku, aspoň chvilku. Vyškolena na opalovací přípravky a škodlivost slunečního záření jsem se samozřejmě nenatřela, protože jsem si myslela, že za půl hodinky se přece neopálím a vida! Už i ty tvarohově bílé nohy chytly konečně barvu. Alespoň jsem konečně měla důvod vyzkoušet přírodní After Sun Milk od Biosolis a musím říct, že je ten nejlepší, co jsem doposud měla. Grilovala se rybička, teda ne ta veliká, co vidíte na fotce, to je Amur, grilovali jsme kapra a byl výtečný! Amur bude zase příště. Synovec je vášnivý rybář a letos se mu opravdu daří.
A aby těch ryb nebylo málo, večer nechyběla pomazánka z uzeného lososa s rukolou pro návštěvu a sachr dort domácí výroby. Ten byl dokonce celkem zdravý, ze špaldové mouky, jablíček a třtinového cukru. Vždycky se po něm jenom zapráší.
A jak jste strávili víkend Vy? Přeji všem příjemný start do nového týdne!
Ahoj Baru, úžasný relax...
OdpovědětVymazatjá standartně pracovně...
Měj se krásně pa pa Zuzka morkusovic
Ahoj Zuzko! Já jsem pracovala na státní svátek, dneska jsem si užívala rodinku :-) Měj se krásně a odpočívej taky!
VymazatJá jsem se měla docela podobně.) Jen ten bronz jsem chytala na zahradní houpačce:) A ten Sachr vypadá krásně a s těmi zdravými přísadami je to skvělý tip!
OdpovědětVymazatNo výborně! Na sachr vložím recept, je fakt výborný, recept už mám nějaký ten rok od kamarádky a je to nejúspěšnější dort u nás doma.
VymazatPřidávám se do klubu chvilku relaxujících u babiček. Že bych toho čtyřkilového kapra v mrazáku dala gril - zní to docela lákavě, snad by mohl mít i nějakou chuť i pro mě. A moc bych chtěla poprosit o recept na super zdravý sachr na caryfuk@centrum.cz, pokud vyjde chvilka, ten bych moc ráda vyzkoušela.
OdpovědětVymazatReny, recept vložím zítra na blog. A kapra nalož do kmínu, česneku a černého piva a trochu soli! Rozmarýn taky nic nezkazí :-)
VymazatBaru,správně jsi relaxovala. Já minulý týden kupovala pstruhy,byly výborný.Na recept se těším,sachr můžu......
OdpovědětVymazatA tak je ti po tom týdnu "zdravotní dovolené" líp? Rehabky byly dobrý?
Jinak zatím mám taky tvaroh!!!!Krásně bílý....cha,cha.
Jana
Jani, určitě mi to prospělo a myslím, že nejen mě.
VymazatBaru, to je dobrot a ten Sachr bych taky ráda vyzkoušela, vypadá moc dobře. Přeji hezký start do nového týdne... Pa Monika
OdpovědětVymazatMoni, Tobě taktéž! A děkuji.
VymazatJé, to byla pohodička ... takovou já neměla:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Každý den nemůže být posvícení, tak snad si to příště vynahradíš!
Vymazatto je super letní pohodička, tak to má být :-) a pohoštění i rybička vypadají moc lákavě,hmm. u nás probíhal víkend velmi obdobně :-) jen dneska v práci jsem docela k nepoužití, už aby byla dovča :-)
OdpovědětVymazatPrima týden, Bára
Baru, pondělky jsou vždycky těžký! Tak ať Ti to rychle utíká a krásný den.
VymazatBaru, pondělky jsou vždycky nejtěžší. Ať Ti to rychle utíká a brzy se dočkáš dovolené!
VymazatBáro,
OdpovědětVymazatno vidíš to, tak jsi se dočkala a rodinu už máš zase doma :-)
Přiznám se, že mi tvé každodenní příspěvky budou chybět, ale zároveň mám radost, že vše je už zase jak má být!
My s bříškem putovali po JČ, hodně jsme toho nachodili a bylo to fajn !
I ten Sachr jsem měla v muzeu čokolády v Táboře ;-)
Ale dostala jsi mě s grilovanou rybou !
Já totiž poslední dobou strašně ujíždím na rybách, každý den musím mít alespoň jednu.
Proto i ten JČ a v jednom motorestu jsem měla v pátek i v neděli toho samého velkorybnického kapra se zeleninou a červeným vínem ;-)
Došlo to tak daleko, že už ani nemohu vidět nápis ryby ;-D
A proto by mě moc zajímal recept na grilovaného kapra a na pomazánku z uzeného lososa s rukolou / email máš ;-)/ ?
Krásný celý letní týden!
Tvoje chutě naprosto chápu, já je měla v obou těhu taky. Ale ryby máme rádi, takže je můžu pořád. Kapr je naprosto jednoduchý. Osolit, okmínovat, hodně česneku nakrájeného na plátky, vše do misky a zalít černým pivem. Stačí 12h, lepší je 24h. A na gril přihodíš kousek rozmarýnu. Pomazánka je z uzeného lososa, tu bych v těhu raději nejedla, ale pošlu Ti ji mailem :-)
Vymazat