Jak jsem slíbila, tak činím! Pro všechny, kdo si psali o recept na jablečný s a c h r d o r t ze špaldové mouky vkládám tento příspěvek. Je to poměrně rychlá a jednoduchá záležitost. I když na oko moc nevypadá, chutná báječně. Recept mám od mojí kamarádky z Prahy (Martino, děkuji) a je stále velice oblíbený. Jen doporučuji suroviny nenahrazovat, potom za výsledek neručím :-) A ještě jednu novinku pro Vás mám, konečně jsem mému blogu Photography as my hobby založila facebookový profil. Takže pro všechny, kdo mě hledali na facebooku, najdou zde. Najdete tam nejen aktuální posty, ale doufám, že i něco navíc, co se na blog nevejde nebo naopak čeho je blog málo. Těším se na Vás a děkuji všem na přízeň! Rovněž zdravím rodinou větev, netušila jsem, kdo všechno mě čte a sleduje :-) A teď už ten recept.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g špaldové mouky,
250 g špaldové mouky,
270g třtinového cukru,
300 g jemně nastrouhaných jablek,
100 g másla,
3 vejce,
40 g kakaa,
1 prášek do pečiva,
marmeláda na potření (dle vlastní chutě),
tabulka hořké 70% čokolády na polevu,
kousek másla.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tuk, cukr a vejce
ušleháme. Já nechám vždy šlehat v domácí pekárně. Do směsi postupně přidáme
prosátou špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nastrouhaná
jablka vmícháme do těsta jako poslední. Těsto pak vylijeme do vymazané a moukou
vysypané formy na dort. Pečeme horkým vzduchem na 160 stupňů, cca 40 minut
(zkouška špejlí, jestli se těsto nelepí), Po vychladnutí se má dort rozkrojit,
pomazat marmeládou, marmeládu pak mazat ještě po celém povrchu dortu, ale já
jsem si to zjednodušila a mažu pouze povrch dortu. Nakonec dort polejeme
polevou, kterou si připravíme ve vodní lázni (rozpustíme čokoládu s kouskem
másla). Dort není vůbec suchý, jablíčka ho krásně zvlhčí a je docela v souladu
se zdravější výživou.
Za recept díky, super! A prej nevypadá, dyť je krásnej:) A přidávám na FB, to je taky super novinka:)
OdpovědětVymazatIri, díky. I za fcb :-) Sachr je takovej kde nic tu nic na pohled :-) U nás totiž nikdo nejí šlehačku, tak to ani nezdobím.
Vymazatposlední dobou mám obzvláště chutě na sladké,a tento zdravější sachr vypadá více než lákavě, takže určitě zkusíme- děkuji za recept :-) Bára
OdpovědětVymazatRádo se stalo, Baru :-)
VymazatBaru, díky za skvělý recept.Jana
OdpovědětVymazatJani, není za co. Ty už ho asi znáš z MMB, viď? A ráda Tě uvidím na fcb! :-)
VymazatZnám všechny tvé recepty a používám.Říkám tomu "Bářina kuchařka"!!!
VymazatJe to k nevíře,ale já v dnešní době nemám fcb.Hezký den,Baru.Jana
Jani, vždyť pokud Ti to nechybí, tak o nic nepřicházíš a není co řešit :-) Kdysi jsem chtěla vydat i kuchařku, už jsme oslovila i vydavatelství a skončilo to u nedopsané anotace, kterou nemám dodnes :-) A dnes mi přijde, že kuchařek je nepřeberné množství. Ale už mám připravené další dvy recepty na blog, tak se těš! :-)
VymazatBáro, již jsem vyzkoušela několik Vašich receptů (velikonoční zajíček, perníčky, kynuté buchty, mňamky z parního hrnce) a vše chutnalo báječně, takže určitě vyzkouším i tento dortík:-) Už teď si dělám chutě:-) Hezké prázdninové dny :-) Pavlína
OdpovědětVymazatPavlíno, děkuji! To mě velice těší a určitě to není poslední recept. Příště se můžete těšit na rychlovku k obědu :-) Krásné léto i Vám.
VymazatBaru, mám zapsáno a tento týden vyzkouším. Musí být moc dobrý... Na fotkách vypadá nádherně... Na Tvůj facebookový profil jsem se už přihlásila a mám radost, že i tam můžu sledovat Tvé další příspěvky. Papa
OdpovědětVymazatMoni, tak snad Ti bude chutnat, dej mi vědět! Na fcb už jsem Tě registrovala, děkuji! Doufám, že bude více času na pár zajímavých tipů nebo občas fotku z mobilu :-) Pěkný večer.
VymazatTakhle nafocený, kdo by mohl odolat a neskočit do spíže a začít mísit na tu dobrotu?!
OdpovědětVymazatJeště akorát chybí čas:-)
Noo tak to focení nestojí za řeč, to byla rychlovka. Tak až Ti to vyjde, upeč, třeba Tě mile překvapí :-)
VymazatBarunko, vypadá nádherně .... a ta zdravá verze ... neodolám .... děkuju ta recept i inspiraci ... Marki
OdpovědětVymazatNení za co Marki, já děkuji!
Vymazat