sobota 14. září 2013

Listový závin s lososem

Jak už jste si asi všimli, mám ráda jednoduché, rychlé a hlavně chutné recepty.  Vaření do 30 minut je pro mě naprosto ideální, ba co víc, někdy nezbytně nutné. Preferuji čisté chutě, které nejsou přeražené tisícími druhy koření a různých dochucovadel. Takže tu mám pro Vás tip na další rychlovku.


Přiznám se bez mučení, že dělat doma listové těsto je momentálně nad moje časové možnosti, tudíž je listový závin dělaný z těsta kupovaného, chlazeného.


Počet použitých surovin mluví za vše. Jednodušší už to opravdu nemůže být!


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
(na jednu nohavici závinu)
čerstvý filet z lososa cca 250g,
  jedna celá brokolice,
100 - 150g čerstvého sýra (feta nebo balkán),
275 g listového těsta, 
oříšek másla,
rozmarýna.



POSTUP PŘÍPRAVY 
Filet z lososa upečeme s kouskem másla v troubě, postačí 15 minut. Nemusíme solit, protože čerstvý sýr feta či balkán je již dostatečně slaný. Sýr si nakrájíme na kostičky. Mezitím si rozebereme brokolici na růžičky a uvaříme v páře, stačí 3 minutky. Upečeného lososa rozděláme na menší kousky a plníme vyválený plát listového těsta, který nejdříve posypeme rozmarýnou. Může být čerstvá, já použila letošní usušenou. Vrstva lososa, vrstva brokolice a nakonec sýr. Jako když děláme jablečný závin :-) Nesolíme! Těsto přeložíme do nohavice a pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova asi 30 minut na 200 stupňů.


Báječně chutná teplý stejně jako studený.
Dobré chutnání :-)

Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.

14 komentářů:

  1. Jednoduchost nade vše! Vypadá to výborně, až si zase povolím pečivo a těstoviny, určitě to zkusím :)
    A těsto normálně taky kupujem chlazený, kdo by se s tim dělal, že? :) I když, domácí by bylo asi lepší, ale tak, co se dá dělat ;) Mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Listový těsto dělaný doma je dost pracný, na to už fakt nezbývá čas :-) Děláš si očistnou kúru?

      Vymazat
    2. Očistnou kúru ne, jen se mi povážlivě začala rozpínat zadnice :) Řekla jsem si, že to vydržím měsíc a pak uvidím.

      Vymazat
  2. No, tak Báro, to musí být dobrééé! Ještě dnes to vyzkouším :-. Těsto po většinou taky kupuji. Jedno mám ještě v lednici, tak hurá pro lososa :-) Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, myslím, že Tě nezklame :-) A výborný je třeba jako pohoštění pro návštěvu studený. Pěkný víkend i Tobě!

      Vymazat
  3. Opět super recept. Díky, mám zapsáno a mám na to velkou chuť. Udělám.
    Pěkný víkend.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, když si zadáš "Follow by email" bude Ti vše chodit do mailu a můžeš si archivovat jako kuchařku :-) Tobě taky krásný víkend, my právě vyrážíme na hrnčířské trhy do Kunštátu, tak doufám, že moc nezmokneme :-) Pa

      Vymazat
  4. Tak za tohle by mi moje maminka děkovala, miluje lososa.

    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  5. no mnam :-) rychlé recepty u nás taky vedou. dělám obdobný závin-jen místo brokolice dávám špenát..tak vyzkoušíme pro změnu s brokolicí, díky za inspiraci
    Bára

    OdpovědětVymazat
  6. Hanka Francová14 září, 2013

    Hezký podvečer Baru,

    dnes jsem objevila Váš blog a jsem nadšená !......opravdu jsem si moc pěkně početla a zároveň zarelaxovala. Ráda jsem Vás navštěvovala už i na MMB a jsem opravdu ráda, že můžu zase. Ať se vše daří a budu Váš pravidelný návštěvník.

    Mějte se pěkně.

    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hanko, vítám Vás tu a budu Vás tu moc ráda potkávat. Ať se Vám tu líbí!

      Vymazat