Nedávno jste u mě na instagramu mohli vidět cizrnový salát s tofu. A jelikož jsem dlouho nevložila žádný recept, napravím to a snad potěším všechny vegany. Příprava salátu je velmi jednoduchá a výsledná chuť báječná.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
(množství pro dvě osoby)
(množství pro dvě osoby)
100 g cizrny,
1 ks žluté papriky,
1 ks červené papriky,
1 kostka uzeného tofu,
rukola,
shoyu,
olivový olej,
sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cizrnu namočíme předem do studené vody, uvádí se, že ideálně na 8 hodin a poté vaříme do měkka zhruba 45 - 60 minut. V polovině vaření vodu osolíme. Mezitím na větší kousky nakrájíme papriky a orestujeme na olivovém oleji. Uzené tofu nakrájíme na plátky a pokapeme sojovou omáčkou shoyu. Potom opečeme z obou stran na pánvi, kde jsme předtím restovali papriky. Olej již nepřidáváme. Uvařenou cizrnu potom smícháme s paprikami, přidáme rukolu podle chuti a přidáme opečené tofu. Toť vše!
Dobrou chuť!
Foto © Barbora Grünwaldová
Fotografie i obsah článku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.
Díky za recept, takové papání já můžu. Mňam.
OdpovědětVymazatKonečně "It is Friday". Hezký den, Baru.
Rádo se stalo, chystám se i na fotku s "F", ale asi až odpoledne, čekám, až se mi na sluníčku rozvijou kytky :-)
VymazatJééé, to vypadá krásně svěže s tou zeleninkou, tofu i cizrnu můžu, takže moc ráda vyzkouším a ochutnám ;-). Hezký víkend Báro!
OdpovědětVymazatDěkuju Šárko a nápodobně!
VymazatJá se na to tofu chystám už dlouho, ale u nás ho ve vesnickém krámku nevedou a když jedu do víru velkoměsta, tak na něj zapomenu ....tam jsou jiné nákupy :-)
OdpovědětVymazatTak to já bych bez tofu nemohla žít :-)
VymazatVypadá to lákavě! Až na to tofu, to není můj kamarád :)))) A řadím se do fronty mezi nedočkavce a čekám na "F" :) prima víkend paní :)
OdpovědětVymazatAni ochucené nemáš ráda? Se shoyu dostane tu správnou chuť i klasický tofu, ale já ám nejraději uzený a zeleninový. Dneska jsem si dala na čas, musela jsem improvizovat :-) Díky a pěkný víkend i Tobě!
Vymazatvšechny ingredience mám ráda, takže až budu moct jíst zase cizrnu, tak hned vyzkouším,.. mám moc ráda tvoje recepty (i ty uveřejněné na mmb, ne k jednomu receptu se stále vracím :-) hezký víkend Bára
OdpovědětVymazatTo mě těší, Baru. Díky a Tobě taky!
VymazatFotka tvého salátu mě na instagramu hodně zaujala a dostala na něj chuť. Tak díky za recept! .)
OdpovědětVymazatRádo se stalo.
VymazatVypadá skvěle. :)
OdpovědětVymazatJen cizrnu není potřeba po namočení vařit, je moc dobrá bez tepelné úpravy nebo chvilku poválená na pánvi.
Já ji uvařit musím, jinak by pro mě z hlediska trávení byla jaksi ... ehm ... nepoživatelná, resp. by mi způsobila nepříjemné potíže :-)
Vymazat