Famózní, rychlé a prudce jedlé. Dýňové hranolky jsou lepší než bramborové. Tuhle dobrotu asi všichni znáte, přesto ji přidávám do blogové ekuchařky.
Je to dobrota a jednodušší už to nemůže být! Stačí vám k tomu dýně, olivový olej a sůl.
Dýni nejdřívě pořádně omyju, rozkrojím na půlky a vydlabu. Potom nakrájím na plátky, z plátků hranolky, dám na plech a pokapu olivovým olejem. Potom už jen peču cca 25 - 30 minut na 200 stupňů v troubě, dokud nejsou pěkně zlatavé.
A nezapomeňte, že dýňová semínka nejsou vůbec k zahození resp. vyhození! Jsou totiž koktejlem výživných látek, takže nevyhazovat! Přiznám se ale, že ty, které vidíte na poslední fotografii, jsem koupila už vyloupané ve zdravé výživě :-)
Dobrou chuť!
Foto © Barbora Grünwaldová
Fotografie podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.
Baru, výborné - přišlo vhod :-) V pondělí jsem obdržela jednu dýni a přemýšlím, co s ní. Polívku by mi děti asi nejedly, ale hranolky si dají! Skvělý tip na večeři!
OdpovědětVymazatU nás dýňové hranolky frčí :-) A ještě dělám omáčku na těstoviny, se slaninou, nic dietního, ale klukům chutná.
VymazatUrčitě musím vyzkoušet! .) Zatím jsem zkoušela celerové a ty jsou taky moc dobré!
OdpovědětVymazatCeler mám taky ráda a třeba smažený, mňam :-)
VymazatNo neznám to! Hranolky mám hozené v kategorii "nejíst". Ale, když jsou dýňové a ještě k tomu pečené, tak bych to mohla přežít:-)
OdpovědětVymazatJá sice taky, ale mladší synek mi úplně vyvedl z omylu, co bude jíst :-) Ale tyhle jsou fakt dobrý a přijatelný :-)
VymazatZrovna mám dýni a přemýšlím, co s ní. Chtěla jsem dělat polévku - tu ale u nás kromě mě nikdo nejí, tak vyzkouším hranolky :-) Díky za tip !!!!!!
OdpovědětVymazatPolévku u nás jímě jen já a Martin, takže jen když nejsou kluci doma. Tímto by mohli kluci vzít za vděk :-)
VymazatHezké ránko, neznám.....takže děkuji za tip :o) Štěpka
OdpovědětVymazatŠtěpko, určitě vyzkoušej!
Vymazat