Potřebuju teď kvalitně jíst, ale nebaví mě v kuchyni trávit celé dny. Takže to řeším pečlivým výběrem surovin a jejich rychlou přípravou. Dnes pro vás mám špagety s krevetami s čerstvou rajčatovou omáčkou. Je to jedna z dalších rychlovek, které ráda vařím. A taky miluju mořské plody a ryby. Mohla bych je jíst každý den, na rozdíl od jiných druhů masa.
A co všechno budete na přípravu potřebovat?
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 snítky čerstvé bazalky,
3 stroužky česneku,
vypeckované olivy (celou skleničku)
čerstvá rajčata,
250g loupaných krevet (na 3 porce),
celozrnné špagety (množství dle počtu strávníků)
olivový olej,
sůl.
Miluji kombinaci rajčat a česneku, samozřejmě olivy a bazalku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Celozrnné špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s olivovým oleje. Připravíme si čerstvou omáčku. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme na olivovém oleji spolu s čerstvě natrhanou bazalkou a přidáme na kostky nakrájená rajčata. Chvíli podusíme a vzniklou směs rozmixujeme. Poté přidáme krevety, které v omáčce cca 10 minut povaříme a nakonec přidáme na kolečka nakrájené olivy. Jejich výrazná chuť a chuť moře si bohatě vystačí a není třeba už přidávat parmazán, ale proti gustu ..... klidně si ho tam přidejte :-)
Je to jednoduché, nemyslíte? Obvykle ta nejednodušší jídla i nejlépe chutnají.
Tak vám přeji dobrou chuť a užijte si pohodový víkend!
A můžete se těšit na losování výherce soutěže, které ještě o víkendu zveřejním.
A můžete se těšit na losování výherce soutěže, které ještě o víkendu zveřejním.
Foto © Barbora Grünwaldová
Fotografie i obsah příspěvku podléhají autorskému zákonu. Jejich užití bez mého souhlasu není možné.
Vypadá to lákavě, ale já se pořád nějak "bojím" těch mořských "potvůrek" :o) ...... ale asi jde o zvyk ...... Hezký víkend. Hanka
OdpovědětVymazatHanko, krevet se rozhodně bát nemusíte :) Já bych bez mořských potvor žít nemohla, i když jen mražených.
VymazatS jedením mořských plodů a ryb oproti jiným druhům masa jsem na tom stejně. .) Klidně bych i mohla být vegetarián, ale ryby by se nesměly řadit mezi maso :D
OdpovědětVymazatRecept určitě opět vyzkouším! .)
Já jsem vegetarián kdysi byla, chvíli, asi 3/4 roku, ale chybělo mi železo, nějak jsem to nedovedla vyvážit.
VymazatBaru, mňam, už mám hlad a doma žádná taková dobrota....:-)) Užij si víkend!
OdpovědětVymazatTak nějakou musíš uvařit :-) I Tobě krásný víkend!
VymazatTo jsou tak krásný fotky ... jsem akorát po obědě (rizoto.), ale tyhle špagety možná budou k večeři:)
OdpovědětVymazatDíky :) Tak ať chutnají, já je dělala včera.
Vymazatmiluju těstoviny jakkoliv, a tyhle budou výborný s krevetama :-) fotky parádní :-) Bára
OdpovědětVymazatJsou, Baru! :)
VymazatBáro, dělám obdobné špagety. Do horkého oleje hodím stroužek česneku a přidám plody moře. Zaliji bílým vínem a přidám špagety, které rozprostřu po celé ploše kastrolu, zaliji ještě vodou. Vylovím po chvíli stroužek česneku a přidám nakrájená cherry rajčátka. Když jsou špagety "al dente" odstavím kastrol z ohně, dosolím, posypu zelenou petrželkou. Na talíři zakápnu olivovým olejem.
OdpovědětVymazatZpůsobů je spousta :-)
VymazatTakováhle jídla miluju, rychlá, italská, lehká a myslím, že i zdravá. Díky za Recept Báro, krásnou neděli ;-)
OdpovědětVymazatNení za co, Šárko. Pěkný večer.
Vymazat